Θεατρική Αγωγή

Θεατρική Αγωγή

Το θέατρο συμβάλει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών. Μέσα από τη δραματική τέχνη τα παιδιά δημιουργούν, εκφράζονται, ανακαλύπτουν, επικοινωνούν. Χρησιμοποιώντας τη φωνή, το λόγο, την κίνηση και τα υλικά εκφράζουν μόνα ή σε ομάδες, σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα. Δημιουργούν ιστορίες και καλλιεργούν τη φαντασία τους.
Έτσι κι εμείς αναλάβαμε δράση, υλοποιώντας ένα θεατρικό μάθημα που περιλάμβανε τα πάντα. Ξεκινήσαμε με προθέρμανση και ασκήσεις που ενεργοποίησαν όλο μας το σώμα. Ακολούθησαν ομαδικά θεατρικά παιχνίδια για το συντονισμό της ομάδας. Σκοπός μας ήταν να λειτουργήσουμε συγχρονισμένα, σαν ένας άνθρωπος, ενώ παράλληλα θα εκτελούσαμε απλές ασκήσεις. 
Τη σκυτάλη πήρε ένα ξεχωριστό παραμύθι, «Το χρυσό μπαλόνι» της Αθανασίας Γαϊτανίδου, που λειτούργησε σαν αφόρμηση για την δραματοποίηση μας. Το παραμύθι μιλούσε για ένα διαφορετικό μπαλόνι, που δεν είχε τίποτα κοινό με τα υπόλοιπα, γνωστά σ’ όλους μας, μπαλόνια. Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν μοναδικό και αυτή του η διαφορετικότητα το έκανε ξεχωριστό και πολύ περήφανο για τον εαυτό του. Τα γιγαντάκια μας λοιπόν, αφού σχολίασαν το παραμύθι, χωρίστηκαν σε ζευγάρια και συζήτησαν για ένα γεγονός της ζωής τους που τα έκανε να νιώσουν ξεχωριστά. Έπειτα, το κάθε παιδί παρουσίαζε στη γιγαντοομάδα την ιστορία του ζευγαριού του, με παραστατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας όποια τεχνική επιθυμούσε. Παντομίμα, δραματοποίηση, αφήγηση διαδοχικών γεγονότων και πολλές μοναδικές εμπειρίες γέμισαν τη σκηνή μας μέχρι το επόμενο θεατρικό μάθημα.

Facebook
Twitter

Περισσότερα Γιγαντονέα